Sainz Jr. sloeg terug. Eindelijk.

Sainz Jr. sloeg terug. Eindelijk.

Afgelopen weekend werd de seizoensopener in de World Series by Renault verreden op het circuit van Monza. Een nieuw seizoen, nieuwe rijders, nieuwe dromen om de Formule 1 te behalen. Die droom heeft Carlos Sainz Jr. ook. Maar de zoon van de Spaanse rallyheld heeft het nog niet makkelijk gehad. Sowieso is het niet makkelijk om een bekende achternaam te hebben. In eerste instantie wel om de eerste stapjes te kunnen ondernemen in het racegeweld, maar de echte grote stap maken (Formule 1, stap naar professioneel coureur) blijft lastig, je moet jezelf bewijzen dat het niet alleen aan die naam ligt.

Mijn eerste ervaring met Carlos Sainz Jr. was tijdens de Masters op Zandvoort in 2010, waarbij hij verslagen werd door een Nederlandse jongen, Robin Frijns, in de Formule BMW. Wat voor Sainz volgde waren twee seizoenen met enorm veel kilometers in diverse raceklasses, maar niet echt een opstapklasse waarin Sainz Jr. de tijd kreeg om te rijpen. Tot 2013, waar hij zijn aandacht vestigde op de GP3. Veel verder dan 1 pole en een 10e positie als eindklassering kwam hij niet, maar dat kan er ook mee te maken hebben dat hij halverwege het jaar gevraagd werd om voor Zeta Corse Formule Renault 3.5 te gaan rijden. Wéér had Sainz Jr niet echt de mogelijkheid om zich te committeren aan één kampioenschap. Maar liet wel prima dingen zien, zijn debuutrace in Monaco was indrukwekkend te noemen, evenals sommige kwalificaties.

Toen kwam 2014, en Sainz Jr krijgt de opdracht, van Red Bull, van Helmut Marko, om dit 3.5 kampioenschap te winnen. En Sainz Jr, de jonge knaap die eigenlijk zijn hele carrière onder druk staat, sloeg terug. Hard. In Monza was hij in iedere training de snelste en het is dat er technisch malheur ontstond bij de DAMS bolide op de zaterdag, anders had hij zomaar 50 punten achter zijn naam gehad na het openingsweekend.

Sainz Jr. heeft eindelijk van zich doen spreken. Nu moet hij het volhouden… Over een kleine twee weken staat Aragon op het programma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *